A 2028/Y sorozatszámú Prémium Euró Magyar Állampapírból 2023. március 16-án, legkésőbb 16:00 óráig lehet utoljára vásárolni, 2023. március 17-én érvényes bruttó eladási árfolyamon.

A kivezetéssel egy időben egy új típusú állampapír, az Euró Magyar Állampapír (EMÁP) forgalmazását kezdi meg a Magyar Államkincstár. A kamatadómentes, változó kamatozású (3 hónapos EURIBOR-hoz kötött), 2026/U sorozatszámú EMÁP egy 3 éves futamidejű, negyedéves kamatfizetésű, euróban denominált lakossági állampapír, melynek induló kamata évi 2,944%. Az új EMÁP megvásárlására 2023. március 17-től, 2023. március 20-án érvényes bruttó eladási árfolyamon lesz lehetőség.

Az EMÁP Ismertetőjében található előírásokra tekintettel a Magyar Államkincstár egy befektető részére egy EMÁP sorozatból legfeljebb 500 ezer euró együttes névértékű állampapír-sorozatot értékesíthet.

Részletes információkat az új állampapírról annak Nyilvános Ajánlattételében és Ismertetőjében talál.

A Prémium Euró Magyar Állampapír típusú állampapír forgalmazásának lezárására tekintettel a 2023. március 16. napja előtt rögzített eseti és állandó újrabefektetési megbízásokat a Magyar Államkincstárnak nem áll módjában teljesíteni, az esedékességfizetésből származó összegek a nem kamatozó pénzszámlán kerülnek jóváírásra.

Kérjük, hogy az euróban kibocsátott állampapírra vonatkozó újrabefektetési rendelkezését az esedékességfizetést követően új, a 2023 március 17-től értékesített Euró Magyar Állampapír vásárlására vonatkozó befektetési megbízás formájában szíveskedjen kezdeményezni.

Befektetésével kapcsolatban személyesen a Kincstár bármely állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatán, továbbá egyéb forgalmazási csatornákon (Telekincstár, WebKincstár és MobilKincstár), vagy írásban (postai vagy elektronikus úton) rendelkezhet.