A támogatásra azok jogosultak, akik még nem töltötték be a 35. életévüket, vagy 35 évesnél idősebbek ugyan, de CSED-ben, GYED-ben vagy GYES-ben részesülnek. A támogatást a 2018. január 1-jét követően elsőként sikeresen megszerzett komplex B2 (középfokú) vagy komplex C1 (felsőfokú) szintű nyelvvizsga, az ennek megfeleltethető, egyesíthető részvizsgák, az emelt szintű idegen nyelvi érettségi vizsga, illetve az említett komplex nyelvvizsgának megfelelő, honosított nyelvvizsga díjára lehet igénybe venni.

A támogatás összege a nyelvvizsga, illetve a honosítás ténylegesen megfizetett díja, de legfeljebb a díj megfizetésének időpontjában érvényes minimálbér 25%-ának megfelelő összeg, így a támogatás ebben az évben elérheti a 66 700 forintot.

A támogatást a nyelvvizsga-bizonyítvány vagy az érettségi bizonyítvány, tanúsítvány, illetve a honosítási határozat kiállításának napjától számított egy éven belül lehet igényelni a Kincstártól. Az igénylés egyszerű: a kérelmet az ügyfélkapu-regisztrációval rendelkező igénylő benyújthatja a magyarorszag.hu oldalon elektronikusan is. A kérelem postai úton vagy személyesen a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál terjeszthető elő a szükséges formanyomtatványon.  

A további részletes tájékoztatás és az ügyintézéshez kapcsolódó információk elérhetők a Kincstár honlapján