Mindössze néhány percre csökken a díjmentes kincstári értékpapírszámla-nyitás időtartama.  A Kincstár új szolgáltatása gyors, egyszerű és biztonságos. 

Az értékpapírszámla megnyitása a magyarorszag.hu portálon keresztül lehetséges, ahová az ügyfélkapus azonosítást követően belépve egyszerűen, online lehet kitölteni, majd beküldeni az értékpapírszámla  vagy Kincstári Start-számla megnyitásához szükséges űrlapot. 

Az űrlap a személyes adatokat automatikusan kitölti, csak e-mail cím és telefonszám megadása szükséges. Ezt a számla online használatához, a biztonságos kétfaktoros azonosítás érdekében kell megadni . A szerződéskötéshez szükséges nyilatkozatok elfogadása után perceken belül érkezik a visszaigazoló e-mail, hogy a számla megnyílt. 

Az Ügyfélkapu tárhelyre automatikusan feltöltődnek a szerződéses dokumentumok, és a legfontosabb információk a számlánk online hozzáféréséről. 

Ennyi az egész, a számlát a tulajdonosa azonnal használatba is veheti online, a megújult WebKincstár weboldalon és a MobilKincstár telefonos alkalmazáson keresztül. Így már bármikor bárhonnan, biztonságban vásárolhat állampapírokat, kezelheti befektetéseit.

A Magyar Államkincstár befektetési szolgáltatásaival kapcsolatban bővebb információt a Kincstár oldalán talál.