Lakás-előtakarékosság (LTP)

1. Lakás-takarékpénztárak adatszolgáltatása

A lakás-előtakarékosság állami támogatásról szóló 215/1996. (XII.23.) Kormányrendelet alapján a lakás-takarékpénztárak elektronikus úton adatszolgáltatást teljesítenek a Kincstár részére. Az adatszolgáltatás teljesítéséhez a lakás-takarékpénztárnak regisztrálnia kell a Kincstár elektronikus adatszolgáltatási rendszerében (eAdat).

Lakás-takarékpénztárakra vonatkozó adatszolgáltatás esetén az eAdat regisztrációs nyilatkozatot cégszerű aláírással és pecséttel ellátva elektronikus formában az ltpweb(kukac)allamkincstar(pont)gov(pont)hu e-mail címre kérjük megküldeni.

2. Állami támogatásra való jogosultság lekérdezése

A lakás-előtakarékosság állami támogatásról szóló 215/1996. (XII.23.) Kormányrendelet alapján a lakás-takarékpénztárak a 2018. október 16-ig megkötött szerződések módosításakor a Kincstár elektronikus nyilvántartási rendszerében (LTP-Web) tudják ellenőrizni a lakás-előtakarékoskodó állami támogatásra való jogosultságát. A felület eléréséhez a lakás-takarékpénztárnak lekérdezési jogot kell kérnie a Kincstártól.

Az LTP-Web nyilvántartási rendszerhez történő hozzáférési jogot elektronikus formában az ltpweb(kukac)allamkincstar(pont)gov(pont)hu e-mail címen tudnak kérni a lakás-takarékpénztárak.