Személyes ügyintézés

Amennyiben személyesen szeretné intézni befektetési ügyeit, javasoljuk, keresse fel a Magyar Államkincstár bármely állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatát. Az ügyfélszolgálatok listáját a kapcsolódó linkeknél érheti el. Felhívjuk figyelmét, hogy az értékesítési pont megjelölésű ügyfélszolgálatok készpénzmentes kiszolgálást biztosítanak, így ott nem tud készpénzt befizetni, vagy felvenni.

A Magyar Államkincstár személyes kiszolgálást biztosít továbbá az állampapír-forgalmazás tekintetében a megbízásából eljáró Magyar Posta Zrt. kijelölt postahelyein is. A dematerializált állampapír-forgalmazást nyújtó postahelyek, valamint a nyomdai állampapírok forgalmazását végző postahelyek listáját a kapcsolódó linkek menüpontnál találja.

Ügyfélszolgálatok

2022.10.18. 13:36

Ügyfélszolgálatok

2022.10.18. 13:36

Kihelyezett ügyfélszolgálatok

2022.10.18. 13:47

Kihelyezett ügyfélszolgálatok

2022.10.18. 13:47

Online időpontfoglalás

2022.10.18. 13:25

Online időpontfoglalás

2022.10.18. 13:25

Értékpapír számlanyitást megkönnyítő regisztráció

2019.05.14. 00:00

Értékpapír számlanyitást megkönnyítő regisztráció

2019.05.14. 00:00

Tudnivalók, ügyintézés

A Magyar Államkincstár az állam által kibocsátott, állami kezességvállalással garantált értékpapírokat forgalmaz. Az állampapír a legbiztonságosabb befektetési lehetőség ma Magyarországon, mert a befektetések mögött a hazai pénzügyi piacok legnagyobb és legstabilabb szereplője, a Magyar Állam áll. 

Lejáratkor a tőke teljes összegére, valamint az esedékes kamatokra az állam értékhatártól függetlenül garantálja a kifizetést, mely követelés az állammal szemben nem évül el.

Az állampapírokba történő befektetés előnyei

  • Biztonság: az állampapír az egyik legbiztonságosabb befektetési forma, mivel visszafizetése államilag garantált (állami garancia a névértékre és a kamatra, a követelés nem évül el).
  • Magas, előre kiszámítható hozam: sokszor az egyéb befektetéseket meghaladó hozamot biztosít; amely előre pontosan kiszámítható, amennyiben a befektető az értékpapírokat a futamidő végéig megtartja.
  • Likviditás: az állampapírok másodlagos piaci forgalomban, piaci áron, lejárat előtt értékesíthetők.
  • Rugalmasság: változatos, többféle futamidő és címletezés.

A Befektetési Szolgáltatási Üzletszabályzata a Magyar Államkincstár által végzett befektetési szolgáltatási tevékenységek és kiegészítő szolgáltatások végzésének általános feltételeit tartalmazza.

A Magyar Államkincstár és Ügyfele között állampapír-forgalmazás keretében létrejött szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Befektetési Szolgáltatási Üzletszabályzatban foglaltak az irányadóak.

A Magyar Államkincstár hatályos Befektetési Szolgáltatási Üzletszabályzatát a Letölthető dokumentumok közt érheti el.

A Magyar Államkincstár befektetési szolgáltatási tevékenységével kapcsolatosan kelt kiegészítő Adatkezelési Tájékoztatójának célja (a továbbiakban: „Tájékoztató”) a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: „Adatkezelő”) Általános adatkezelési tájékoztatójának kiegészítése, az Adatkezelő által végzett befektetési szolgáltatási és kiegészítő szolgáltatási tevékenysége során végzett adatkezelés feltételeinek pontosítása. 

Az Adatkezelő Kiegészítő adatkezelési tájékoztatóját a Letölthető dokumentumok közt érheti el.

Az Adatkezelő Általános adatkezelési tájékoztatóját ide kattintva érheti el.