Az önkormányzatok előirányzat nyilvántartását az Önkormányzati Előirányzat Gazdálkodási Modul - ÖNEGM - program, valamint Belügyminisztérium által fejlesztett és működtetett „ebr42" program segíti.

Az ÖNEGM rendszer on-line elérésű, központi adatbázisra épülő, előirányzat-nyilvántartó rendszer, amely egyes jogcímek esetében a teljes folyamatot az igényléstől a felülvizsgálaton keresztül a döntés adatainak rögzítéséig és a beszámolóhoz szükséges adatok nyilvántartásáig, mind egy rendszerben kezeli, interfész kapcsolatot tartva más rendszerekkel.

Az ÖNEGM az önkormányzatok állami hozzájárulásai, támogatásai eredeti előirányzatainak, módosított előirányzatainak, és az előirányzatok teljesülésének önkormányzatsoros nyilvántartására szolgál. Az önkormányzatok törzsadatait a KTÖRZS rendszerből veszi át, ezért alkalmas a szakminisztériumok számára a felülvizsgált igénylések továbbítására, a szakminiszteri döntések fogadására is.

Az ÖNEGM rendszer on-line elérésű, központi adatbázisra épülő, előirányzat-nyilvántartó rendszer, amely egyes jogcímek esetében a teljes folyamatot az igényléstől a felülvizsgálaton keresztül a döntés adatainak rögzítéséig és a beszámolóhoz szükséges adatok nyilvántartásáig, mind egy rendszerben kezeli, interfész kapcsolatot tartva más rendszerekkel.