Amennyiben Ön rendelkezik elektronikus tároló elemmel (NFC chippel) ellátott személyi igazolvánnyal (2016. január 1. után kiállított), úgy lehetősége van az otthona kényelméből, személyes megjelenés nélkül értékpapírszámlát nyitni. Ehhez nincs másra szüksége csak egy NFC olvasási funkcióval ellátott mobiltelefonra.

A számlanyitás akár 5 perc alatt is végrehajtható, a szerződéses dokumentumok pedig e-mailben érkeznek meg az Ön részére, melyet követően azonnal használatba is veheti WebKincstáron vagy MobilKincstáron keresztül az értékpapírszámláját.

Mit kell ehhez tennem?

Első lépésként le kell töltenie a MobilKincstár alkalmazást az App Store, vagy a Google Play áruházból. (Amennyiben olyan mobiltelefonnal rendelkezik, amely esetén csak külön applikáció segítségével használható az NFC funkció, akkor ehhez szükséges egy NFC olvasó alkalmazás letöltése is.)

Második lépésként a MobilKincstár alkalmazás kezdő felületén ki kell választania az „Online számlanyitás” pontot. A megjelenő számlatípusok közül pedig az „Értékpapír nyilvántartási számla” lehetőséget, számlanyitás módjaként pedig a „Számlanyitás eSzemélyivel” opciót kell választania.

Harmadik lépésként már csak követnie kell az applikáció utasításait, mely végig segíti a gyors és azonnali számlanyitási folyamaton.

kpr-apple-store-badge.png

kpr-google-play-badge.png