Magyar Államkötvény

Általános információk

A Magyar Államkötvény különböző, 3, 5, 7, 10, 15 és 20 éves futamidejű, fix vagy változó kamatozású, 10.000 Ft-os alapcímletű értékpapír. Az egyes sorozatok félévente vagy évente fizetnek kamatot, amelyből a Magyar Államkincstár vonja le a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően a kamatadót.

Nyilvános forgalomba hozatal módja

A Magyar Államkötvény aukció útján kerül forgalomba hozatalra. Az államkötvény aukciók Nyilvános Ajánlattétel közzétételével kerülnek meghirdetésre. Az aukciókra minden második héten csütörtök kerül sor, míg a pénzügyi teljesítésre az aukciót követő hét szerdán.

A Magyar Államkötvény vásárlói

A Magyar Államkötvényt devizabelföldi és devizakülföldi természetes személyek, továbbá devizabelföldi jogi személyek, és jogi személyiség nélküli szervezetek vásárolhatják.

További információkat az egyes állampapírok Nyilvános Ajánlattételében, vagy Ismertetőjében talál, melyeket az Aktuális nyilvános ajánlattételek fülön érhet el.

Online értékesítés, ügyintézés*

* Az Államkincstár online értékesítési szolgáltatásainak igénybevételéhez  Elektronikus csatorna szerződés megkötése szükséges!

Dokumentumok