Online ügyintézés

A Magyar Államkincstárnál vezetett Értékpapírszámlájához bármikor díjmentesen igényelheti elektronikus szolgáltatásaink használatának beállítását. Az elektronikus szolgáltatások használatával Ön otthona kényelméből, személyes megjelenés nélkül intézheti megtakarításaival kapcsolatos ügyeit.

Online állampapír-forgalmazáshoz javasoljuk a böngészőkből elérhető WebKincstár, továbbá a MobilKincstár elnevezésű mobiltelefon applikációnk használatát.

A telefonon keresztül elérhető TeleKincstár szolgáltatásunk igénybevételét azon ügyfeleinknek ajánljuk, akik információt szeretnének portfóliójukról, annak pillanatnyi értékéről, számlájának forgalmáról, befektetései jövőbeli esedékességfizetéseiről,

Online, Ügyfélkapun keresztül, otthonról, személyes megjelenés nélkül lehetősége van Értékpapírszámlájának, vagy gyermeke Kincstári Start-számlájának megnyitását kezdeményezni. A számlanyitáson túl Ügyfélkapun keresztül lehetőség van továbbá bármelyik Kincstár által biztosított elektronikus szolgáltatást ingyenesen megigényelni.

WebKincstár

2023.01.20. 09:49

WebKincstár

2023.01.20. 09:49

MobilKincstár

2023.01.20. 09:58

MobilKincstár

2023.01.20. 09:58

TeleKincstár

2023.01.20. 10:16

TeleKincstár

2023.01.20. 10:16

Ügyfélkapus ügyintézés

2022.06.15. 14:50

Ügyfélkapus ügyintézés

2022.06.15. 14:50

Tudnivalók, ügyintézés

A Magyar Államkincstár az állam által kibocsátott, állami kezességvállalással garantált értékpapírokat forgalmaz. Az állampapír a legbiztonságosabb befektetési lehetőség ma Magyarországon, mert a befektetések mögött a hazai pénzügyi piacok legnagyobb és legstabilabb szereplője, a Magyar Állam áll. 

Lejáratkor a tőke teljes összegére, valamint az esedékes kamatokra az állam értékhatártól függetlenül garantálja a kifizetést, mely követelés az állammal szemben nem évül el.

Az állampapírokba történő befektetés előnyei

  • Biztonság: az állampapír az egyik legbiztonságosabb befektetési forma, mivel visszafizetése államilag garantált (állami garancia a névértékre és a kamatra, a követelés nem évül el).
  • Magas, előre kiszámítható hozam: sokszor az egyéb befektetéseket meghaladó hozamot biztosít; amely előre pontosan kiszámítható, amennyiben a befektető az értékpapírokat a futamidő végéig megtartja.
  • Likviditás: az állampapírok másodlagos piaci forgalomban, piaci áron, lejárat előtt értékesíthetők.
  • Rugalmasság: változatos, többféle futamidő és címletezés.

A Befektetési Szolgáltatási Üzletszabályzata a Magyar Államkincstár által végzett befektetési szolgáltatási tevékenységek és kiegészítő szolgáltatások végzésének általános feltételeit tartalmazza.

A Magyar Államkincstár és Ügyfele között állampapír-forgalmazás keretében létrejött szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Befektetési Szolgáltatási Üzletszabályzatban foglaltak az irányadóak.

A Magyar Államkincstár hatályos Befektetési Szolgáltatási Üzletszabályzatát a Letölthető dokumentumok közt érheti el.

A Magyar Államkincstár befektetési szolgáltatási tevékenységével kapcsolatosan kelt kiegészítő Adatkezelési Tájékoztatójának célja (a továbbiakban: „Tájékoztató”) a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: „Adatkezelő”) Általános adatkezelési tájékoztatójának kiegészítése, az Adatkezelő által végzett befektetési szolgáltatási és kiegészítő szolgáltatási tevékenysége során végzett adatkezelés feltételeinek pontosítása. 

Az Adatkezelő Kiegészítő adatkezelési tájékoztatóját a Letölthető dokumentumok közt érheti el.

Az Adatkezelő Általános adatkezelési tájékoztatóját ide kattintva érheti el.