Az Értékpapír nyilvántartási-számla egy olyan általános jellegű értékpapírszámla, melyre a Kincstár által forgalmazott minden dematerializált állampapír megvásárolható, a Babakötvény kivételével.

Önnek akkor érdemes a Magyar Államkincstárnál Értékpapír nyilvántartási-számlát nyitni, ha szeretne úgy alkalmanként vagy rendszeresen megtakarítani, hogy a Magyar Állam által kibocsátott állampapírokba kíván fektetni.

Az Értékpapír nyilvántartási-számla magában foglalja az értékpapírszámlát, az értékpapír-letéti számlát és az ügyfélszámlát (pénzszámla). Az Ügyfél befektetetlen szabad pénzeszközei az ügyfélszámlán (pénzszámla), a szabad pénzeszközökből vásárolt állampapírok pedig az értékpapírszámlán kerülnek nyilvántartásra.

A Magyar Államkincstárnál az Értékpapír nyilvántartási-számla vezetése díjmentes, az állampapírok megvásárlásához külön kincstári díj nem kerül felszámításra. 

Az Értékpapír nyilvántartási-számlához lehetősége van elektronikus hozzáférést igényelni, így díjmentesen elérheti a WebKincstár, a MobilKincstár, és a TeleKincstár szolgáltatásainkat.


Az Értékpapír nyilvántartási-számla megnyitását kezdeményezheti a Magyar Államkincstár bármelyik állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatán, vagy akár személyes megjelenés nélkül online (Ügyfélkapun keresztül) is!

A számlanyitást követően a WebKincstár, és MobilKincstár felületén személyes megjelenés nélkül, vagy személyes megjelenés során a Magyar Államkincstár bármelyik állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatán vásárolhat állampapírt.