EFOP-1.1.1.-15-2015-00001

Kedvezményezettek megnevezése:

  • Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet – konzorciumi tag
  • Magyar Államkincstár (Kincstár) – konzorciumi tag

A támogatott projekt címe:

„Megváltozott munkaképességű emberek támogatása”

Projekt azonosítószáma:

EFOP-1.1.1.-15-2015-00001

Projekt időtartama:

2015.12.01. - 2022.06.30.

A projekt költsége és az elnyert támogatás összege:

A szerződött támogatás összege: 16.965.294.850 Ft

A Kincstár projektpillérre eső támogatás összege: 446,718,699 - Ft

A támogatás mértéke: 100%.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

A támogatott projektről:

A konvergencia régiókban megvalósuló EFOP-1.1.1-15 projekt elsődleges célja a megváltozott munkaképességű személyek nyílt munkaerőpiaci integrációjának és foglalkoztatásának elősegítése, képzettségi szintjének növelése foglalkozási rehabilitációs szolgáltatások nyújtásával és munkaerőpiaci aktív eszközök alkalmazásával. A projekt célja továbbá a munkaadók szemléletének formálása a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása érdekében.

Kiemelt szerepet kap az ügyfélkör munkaerőpiaci alkalmazkodóképességének javítása és munkavállalásra történő felkészítése, munkaerő-piacra történő (re)integrációjukhoz kapcsolódó képességeik javítása, fejlesztése, képzettségi szintjének növelése, valamint a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztatni képes munkaadók tájékoztatása, szemléletének formálása és ösztönzése a foglalkoztatásra, a különböző támogatások és a hozzájuk kapcsolódó foglalkozási rehabilitációs szolgáltatások révén.

Konzorciumvezető NSZI feladatai:

Biztosítja a Projekt teljes körű, eredményes, szabályoknak megfelelő megvalósításához szükséges valamennyi feladat, tevékenység elvégzését.

A projekt segítséget és támogatást nyújt a megváltozott munkaképességű személyek számára sikeres foglalkozási rehabilitációjuk megvalósítása érdekében. Mindezek eléréséhez foglalkozási rehabilitációs célú komplex munkaerő-piaci programunk keretében, személyre szabott szolgáltatásokkal, felkészült szakemberek támogatásával, támogatott képzésekkel és munkáltatóknak nyújtott támogatásokkal várjuk a programba jelentkező ügyfeleket.

A Kincstár (konzorciumi tag) feladatai:

Biztosítja az informatikai rendszer fejlesztését, ellátja az informatikai rendszer kialakításához, fejlesztéséhez kapcsolódó feladatokat, biztosítja az informatikai fejlesztés Projekt célokhoz igazodó, szakmailag megalapozott, teljes körű megvalósítását.

A Projekt teljes időtartama alatt biztosítja a megvalósításhoz kapcsolódó informatikai rendszer üzemeltetését, folyamatos rendelkezésre állását.