EFOP-1.9.4-VEKOP-16-2016-00001

 

Kedvezményezettek megnevezése:

  • Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet – konzorciumvezető
  • Magyar Államkincstár (Kincstár) – konzorciumi tag

· Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi Kutatóintézet (KSH-NKI) – konzorciumi tag

· Oktatási Hivatal (OH) – konzorciumi tag

A támogatott projekt címe:

„A szociális ágazat módszertani és információs rendszereinek megújítása”

Projekt azonosítószáma:

EFOP-1.9.4-VEKOP-16-2016-00001

Projekt időtartama:

2017. 04. 01.- 2023. 09. 30.

A projekt költsége és az elnyert támogatás összege:

A szerződött támogatás összege: 5 772 619 572 Ft

A Kincstár projektpillérre eső támogatás összege: 2 446 538 000 Ft

A támogatás mértéke: 100%.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A támogatott projektről:

A projekt célja, hogy a fejlesztés megvalósítását követően a szociális és gyermekjóléti, gyermekvédelmi ágazat jogszabályokban rögzített feladatainak megvalósítását szolgáló, központilag tervezhető, kivitelezhető vagy elősegíthető szakmai eszközök, technikák és technológiák, újítások az ágazati szereplők számára úgy álljanak rendelkezésre, hogy az ismeretek és információk transzferálása a felhasználás szempontjából a lehető legkevesebb költséggel (és idővel) járjon. Ennek társadalmi hatása, hogy a hatékony és minőségi feladatellátás révén, egyrészt a célzás hatékonyságának, másrészt a szolgáltatás vagy beavatkozás minőségének javítása lehetővé teszi az erőforrások, kapacitások átcsoportosítását a súlypontiként azonosított területekre, célcsoportokra. Másfelől a helyi, területi feladatellátás az intézmény - és szolgáltatásközpontú szemlélet felől újabb lépést tehet a kliensközpontúság és az ennek érdekében vállalt együttműködés elvének teljesülése felé.

A projekt három pillérének célja :

1. A szakmatámogató rendszerek modernizációja, hatékonyabbá tétele az új EFOP standard pályázatos projektek eredményességét segítő központi funkciók kialakítása, a területen dolgozó szakemberek, intézményvezetők mindennapi szakmai munkájának támogatása érdekében.

2. A központi ágazati informatikai eszközök hozzáférésének kiterjesztése, minőségének javítása.

3. Az ágazati tervezés, szakmafejlesztés empirikus, tudományos alapjainak naprakésszé tétele.

 

Kincstár projektpillér címe:

Központi ágazati informatikai eszközök hozzáférésének kiterjesztése, minőségének javítása, OSZIR rendszerfejlesztések, rendszertámogatás pillér, OSAP továbbfejlesztés

A Kincstár projektpillér célja:

A szociális és gyermekvédelmi ágazat szakrendszereinek - Országos Szociális Információs Rendszer (OSZIR) - továbbfejlesztése, integrációjának biztosítása és új szakrendszerek bevezetése.

A projekt alapelvei az átláthatóság, tervezhetőség, a hatékony ellenőrzés megalapozása, a szolgáltatók, intézmények, hivatalok adminisztrációs terheinek csökkentése, valamint a költségvetési támogatás hatékonyabb, a szükségletekhez jobban igazodó felhasználása. A projekt további célja a szociális ágazat korszerűsítése, megfeleltetése a legújabb szakmai, technológiai, kutatási/tudományos és igazgatási feltételeknek a hatékony közfeladat-ellátás és a közszolgáltatások jobb hozzáférhetősége érdekében.