Kecskeméten született 1973. március 13-án, a kecskeméti Piarista Gimnáziumban érettségizett, majd 1996-ban a Debreceni Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Karán okleveles agrármérnök végzettséggel diplomázott valamint mérlegképes könyvelői képesítést szerzett.

1998 és 2004 között a Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságán pályázatos referensként kezdte pályafutását. Ebben az időszakban a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Karán folytatta tanulmányait, 2000-ben közgazdasági szakokleveles mérnöki végzettséget szerzett, illetve a Nemzetközi Bankárképző Központ támogatások ellenőrzésére irányuló képzését is sikeresen teljesítette.

2004 és 2011 közötti időszakban szakmai pályafutását a bankszektorban folytatta, négy éven át a Raiffeisen Bank Zrt-nél régiós hitelkockázattal, majd három évig a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt.-nél vállalatfinanszírozással foglalkozott.

2011 és 2015 között a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságát vezette, majd a kormányhivatali struktúraváltás következtében 2015-től 2016-ig főosztályvezetői minőségben látta el korábbi igazgatói feladatait és vezette a megyei társadalombiztosítási főosztályt.

2016-ban a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatalának vezetését bízták rá, és közel másfél évig irányította az ország egyik legnagyobb járási hivatalát. 2018-ban az NKE Államtudományi és Közigazgatási Karán kormányzati tanulmányok szakképzettséget szerzett.

2018-ban a Magyar Államkincstár újonnan létrejött szervezeti egységének, a társadalombiztosítási és családtámogatási szakmai terület irányítására kérték fel elnökhelyettesi pozícióra. A Kincstár 2021-ben megvalósult transzformációs átalakítása okán lakossági szolgáltatásokért felelős elnökhelyettesként  tölti be posztját.               

Hadigondozottak Közalapítványának kuratóriumi tagja.

Nős, két gyermek édesapja.