Két fő kategóriában díjazta az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) a 2023-as év legjobb állampapír-forgalmazóit, emellett három különdíjat is kiosztottak az elsődleges forgalmazók és piacvezetők között.
 
Az "Év Lakossági Állampapír-forgalmazója" díj első helyét a Magyar Államkincstár kapta, a 2023-as forgalmazási adatok alapján, melyben nagy szerepe volt a Kincstár modern, digitális értékesítési platformjait övező népszerűségnek: az azonnali online számlanyitásnak, valamint a WebKincstár és a MobilKincstár alkalmazásnak.
2023-ban több mint  200 ezer új ügyfél választotta a Kincstár díjmentes befektetési szolgáltatásait. Emellett a lakossági ügyfelek Kincstárban vásárolt állampapír-állománya 2.057 milliárd forinttal bővült, ezzel a Kincstár piaci részesedése elérte a 60%-ot.
Ma már Magyarországon minden tizedik ember rendelkezik értékpapírszámlával a Kincstárban.
 
A legjobb állampapír-forgalmazóknak járó, úgynevezett  "Állampapírpiaci LEG"  díjakat az ÁKK az elsődleges forgalmazói rendszer magyarországi bevezetésével egyidőben, 1996-ban alapította. Azzal a céllal hozta létre, hogy értékelje az elsődleges forgalmazók részvételét a finanszírozásban, az állampapírok forgalmazásában, valamint még jobb teljesítményre ösztönözze őket, ezáltal versenyt generáljon a forgalmazók között.
2017-től a hagyományos, elsődleges forgalmazói kategóriák mellett az ÁKK a lakossági állampapírok értékesítésében résztvevő forgalmazókat is díjazza.
 
A Kincstár immár harmadszor nyerte el az elsőnek járó  "Állampapírpiaci LEG"  díjat.
 
Az első helyezettnek járó elismeréshez nagymértékben hozzájárult az ügyfelek részéről megnyilvánuló, töretlen bizalom, melyet ezúton is köszönünk!