Mintegy 20 csapat mérte össze tudását a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági verseny országos döntőjében, amelynek a Budapesti Gazdasági Egyetem adott otthont. A versenyre  1200, négyfős csapat nevezett be az ország minden tájáról. A csapattagok technikumok és szakképző iskolák tanulói voltak, akik szakmai zsűri előtt adtak számot pénzügyi ismereteikről. A többfordulós verseny végső megmérettetésén a döntőbe jutott csapatok egyebek mellett olyan kérdésekkel találkoztak, mint: Hogyan fizethetünk egy külföldi nyaraláson? Hogyan teremthetjük elő egy lakás, ház árát? Mit jelent az alulbiztosítás? Mik a bitcoin és más kriptovaluták legfontosabb kockázatai? Milyen a gyanús befektetési ajánlat?

A verseny szakmai partnerei és támogatói között ott volt a Kincstár is, amely a döntőbe jutott csapatok felkészítő pedagógusainak ajánlott fel díjat.  Bugár Csaba elnök a díjátadón hangsúlyozta, hogy jelentős szerep hárul a tanárokra a diákok pénzügyi tudatosságának és pénzügyi kultúrájának fejlesztésében nemcsak ezen a versenyen, hanem az egész éves iskolai munka során. A Kincstár a pedagógusok díjazásával köszönte meg a sikeres felkészítő munkát, amelynek eredményét a döntőbe jutott csapatok visszaigazolták.     

A versenyt végül a Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum csapata nyerte; a második a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium, míg a harmadik a Budapesti Gazdasági SZC Keleti Károly Közgazdasági Technikum csapata lett. 

A nyertesek listája a verseny weboldalán olvasható.