A 2022-es adatok alapján az „Állampapírpiaci LEG”díját a Magyar Államkincstár nyerte el az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) rangsora szerint. Az első helyezettnek járó elismerés az állomány növekmény és az online értékesítés kimagasló eredményei alapján került a Kincstárhoz, a díjat Tavaszi Zsolt, államháztartási és pénzforgalmi szolgáltatásokért felelős elnökhelyettes vette át.

Állampapír-forgalmazóként egyre inkább felértékelődik a Magyar Államkincstár szerepe azok körében, akik biztonságos és magas hozamot elérő befektetési lehetőséget keresnek. Ezt nyújtja az állampapír, amihez a kincstár a forgalomban lévő legszélesebb állampapír termékkör, valamint színvonalas és díjmentes elektronikus szolgáltatások biztosításával járul hozzá ügyfelei számára.” – értékelte az eredményt Bugár Csaba, a Magyar Államkincstár elnöke.

A Kincstár értékpapírszámlával rendelkező ügyfeleinek száma több mint 700.000 fő, a lakossági állampapír-állománya pedig meghaladja a 6.000 milliárdot. A Kincstár részesedése a lakossági állampapírpiacon ezzel már csaknem 50%-os, tehát meghatározó szereplője az állampapír-forgalmazásnak a bankok mellett.