Az OMÉK a legnagyobb hazai agrár- és élelmiszeripari seregszemle, amelyet kétévente rendez meg az Agrármarketing Centrum az Agrárminisztérium égisze alatt. 

A Magyar Államkincstár mezőgazdasági és vidékfejlesztési szakterülete idén is részt vesz a rendezvényen, amit azért tart fontosnak, mert a seregszemle újabb lehetőséget nyújt az uniós és a hazai támogatást kérelmező gazdálkodóknak és a Kincstár munkatársainak a közvetlen találkozásra, erősítve ezzel a felek közti kapcsolatot és kommunikációt. Az eseményen személyes konzultációra van lehetőség, ami magában foglalja az általános tájékozódást, valamint az azonnali válaszadást az egyedi ügyekre és problémákra. Az alkalom további lehetőséget kínál a Kifizető Ügynökség tevékenységeinek bemutatására, valamint a mobilGAZDA alkalmazás népszerűsítésére. A Kincstár standjánál az ügyfélszolgálat munkatársai segítenek mind az alkalmazás használatával, mind a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokkal kapcsolatos kérdésekben.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a stand látogatottsága növekvő tendenciát mutat, mivel a napi ügyek intézésében a mobilGazda használata és a Kifizető Ügynökség tevékenysége rendkívül fontos a gazdálkodók és az agrárszektor szereplői számára. Elsősorban olyan látogatókat várnak, akik érdeklődnek a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások iránt, valamint azokat, akik már használják vagy tervezik használni a mobilGAZDA alkalmazást.

A Magyar Államkincstár agrártámogatásokkal foglalkozó ügyfélszolgálati kollégái a Hungexpo A pavilonjának 210B standjánál lesznek elérhetők.