Veresegyházon és Pilisvörösváron nyit új állampapír-értékesítési pontot a Kincstár Pest vármegyében. A kirendeltségek a helyi Kormányhivatalokban működnek majd, a pilisvörösvári február 20-tól hétfői napokon, a veresegyházi pedig február 16-tól csütörtöki napokon várja ügyfeleit 8 és 15 óra között. A Kincstár lakossági ügyfelei országosan 76 értékesítési helyszínen intézhetik állampapír-vásárlással, megtakarításokkal kapcsolatos ügyeiket.

A Magyar Államkincstár folyamatosan fejleszti lakossági szolgáltatásait. Az állampapír-értékesítési helyszínek bővítése azért szükséges, mert tavaly a Kincstár értékpapírszámlával rendelkező lakossági ügyfélköre 25%-ot meghaladó mértékben bővült az előző évhez képest. Még ennél is nagyobb, 44%-os mértékben nőtt a lakosság állampapírban tartott megtakarítása a Kincstárban, a teljes állampapír-állomány pedig február közepére elérte a 6000 milliárd forintot.

„A Kincstár értékpapírszámlával rendelkező ügyfeleinek száma február közepére elérte a 700.000 főt. A Kincstár részesedése a lakossági állampapírpiacon már csaknem 50%-os, tehát meghatározó szereplője az állampapír-forgalmazásnak a bankok mellett” – mondta el Bugár Csaba, a Magyar Államkincstár elnöke. Hozzátette, hogy az online értékesítés is egyre erősödik, mára már minden harmadik ügyfél online nyit számlát.

Tarnai Richárd, az értékesítési pontoknak otthont adó Pest Vármegyei Kormányhivatal főispánja beszédében kiemelte: a Magyar Államkincstár a biztonságot jeleníti meg a pénzügyekben. Hangsúlyozta, hogy a befektetések hátterét egy erős állam és gazdaság biztosítja, amit például az is jelez, hogy Magyarország az elmúlt években jelentős mértékben növelte aranytartalékát. Hozzátette, a pénzügyileg tudatos szemléletű ügyfelek számára hosszú távú, biztos befektetést jelent az állampapír.

Az állampapír forgalmazásában kiemelt szerepe van a Pest vármegyei és a budapesti régiónak, hiszen a Kincstár lakossági állampapír-állományának több mint 50%-a, ügyfeleinek pedig több mint 40%-a innen származik.

Az értékesítési pontok megnyitásával a pilisvörösvári és gödöllői járásban élőkön kívül a Bicskén és Aszódon lakók is könnyebben tudnak állampapírt vásárolni a kincstári ügyfélszolgálatokon, biztosítva ezzel a személyes ügyintézés lehetőségét is a mintegy 150.000 fős térség lakossága számára.

Az új állampapír-forgalmazási irodákban is minden szolgáltatás elérhető, ugyanakkor tranzakcióik kiegyenlítésére csak elektronikus fizetési módot – bankkártyás fizetés, banki átutalás, pénzszámláról történő fizetés – választhatnak az ügyfelek, tehát készpénzmentesen lehet állampapírt vásárolni. A kényelmes ügyintézés érdekében lehetőség van online időpontfoglalásra is a Kincstár honlapján keresztül .

A Magyar Államkincstár állampapír-forgalmazási szolgáltatásainak széleskörű biztosításához mind a 19 vármegyében elérhető, személyes kiszolgálást nyújtó fiókhálózatot üzemeltet. A két újonnan megnyíló ügyfélszolgálattal a Kincstár országosan 76 forgalmazási helyszínen várja az ügyfeleket.

Az értékesítési pontok elérhetőségéről, nyitvatartásáról, valamint az állampapír-forgalmazás részleteiről az Ügyfélszolgálatok menüpont nyújt bővebb felvilágosítást.

Kizárólag a Kincstárban van lehetőség Ügyfélkapun keresztül online értékpapírszámlát vagy a gyermekek számára a kiemelt kamatozású Babakötvényes Start-számlát nyitni. Az ügyfelek a Magyar Államkincstárnál vezetett értékpapírszámlájukhoz bármikor díjmentesen igényelhetik az online állampapír-forgalmazást biztosító WebKincstár, MobilKincstár, vagy TeleKincstár szolgáltatást, amelyek használatával otthonuk kényelméből, személyes megjelenés nélkül intézhetik megtakarításaikkal kapcsolatos ügyeiket. Ezen csatornák népszerűségét mutatja, hogy az ügyfelek a tranzakciók 79%-át itt bonyolítják.