Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye az óvoda- és iskolatejprogramhoz kapcsolódó előzetes jóváhagyási kérelem és a szállítási szerződések jóváhagyása iránti kérelem benyújtásáról.

Az óvodás és általános iskolás gyerekek tejjel és tejtermékkel történő ellátására a programban részt vevő intézményekben a Kincstár előzetes jóváhagyásával rendelkező szállító igényelhet támogatást. A szállítási szerződés legfeljebb három teljes tanévre köthető meg. 

A 2015/2016-os tanévtől benyújtott előzetes jóváhagyási kérelmekre adott jóváhagyások visszavonásig érvényesek maradnak. Ha a szállító nem rendelkezik 2015. május 31. után kibocsájtott előzetes jóváhagyással, úgy azt még a szállítási szerződések jóváhagyása iránti kérelem beadását megelőzően kell kezdeményeznie a Kincstárban. Amennyiben van ilyen jóváhagyása, azt a fentiek értelmében már nem kell újból benyújtani.

Mindkét kérelem beadási határideje május 31. éjfél, de az előzetes jóváhagyási kérelmet még a szállítási szerződések jóváhagyása iránti kérelem benyújtását megelőzően kell beadni kizárólag elektronikus úton. 

A további tudnivalók és a benyújtási felület elérhető a Kincstár Mezőgazdaság és Vidékfejlesztési szakterületének honlapján.