A Kazah Köztársaság Pénzügyminisztériumának Kincstári Bizottsága és a Magyar Államkincstár között 2016 októberében született együttműködési megállapodás, amely lehetőséget ad az információcserére a kincstári rendszerek fejlesztésében elért eredményekről, valamint a költségvetés kiszolgálását és végrehajtását elősegítő automatizált információs rendszerekről. A kétnapos tanácskozásnak is ez volt a célja. 

A kazah delegáció előadásokat hallhatott a magyar kincstári szisztémáról, a legjelentősebb informatikai rendszerekről, a mesterséges intelligencia alkalmazásáról a szervezetben, valamint a Kincstár adatgyűjtő és -ellenőrző szerepéről a számviteli és pénzügyi adatok tekintetében. A tanácskozáson szóba került a mezőgazdasági és agrártámogatásokkal kapcsolatos kincstári szerepkör, a központosított illetményszámfejtési rendszer működése, a Kincstár és a helyi önkormányzatok közötti kapcsolatok, a központi költségvetés adataira vonatkozó adatszolgáltatások informatikai háttere, valamint a Kincstári Egységes Számla egyenlegére vonatkozó előrejelzés.

Bugár Csaba elnök fontosnak tartja, hogy a látogatás után is folyamatos legyen az intézmények közötti szakmai konzultáció, és akár újabb alkalmakat teremtsenek a tapasztalatok megosztására.