A Magyar Államkincstárban 2019 júniusa óta van lehetőség elektronikus úton, Ügyfélkapun keresztül értékpapírszámla-nyitásra, amellyel idén - 2022. május elejéig - már több mint 50 ezren éltek. A WebKincstár vagy MobilKincstár-szolgáltatás igénybevételével szintén személyes megjelenés nélkül intézhetik állampapírral kapcsolatos ügyeiket is, így például, a vásárlást, visszaváltást, a kamat újrabefektetést.

A 2019-ben kiadott Magyar Állampapír Plusz (szuper lakossági állampapír) iránt megnövekedett kereslet, majd 2020-ban a pandémia hatására még erőteljesebb igény jelentkezett az elektronikus szolgáltatások fejlesztésére a lakossági állampapírok piacán is. A fejlesztésben a Kincstár járt és jár az élen, piacvezetőnek számít az online állampapír-értékesítésben és a személyes megjelenés nélküli, online értékpapír-számlanyitásban is.

Ezt a számok is alátámasztják: Meghaladta az 50 ezret azon lakossági ügyfelek száma a Magyar Államkincstárban, akik elektronikus úton, a www.magyarország.hu honlapról, saját ügyfélkapus bejelentkezésük segítségével nyitottak értékpapírszámlát. A szolgáltatás iránt egyre nő az igény, tekintve hogy az elektronikus úton megnyitott számlák száma 2022 első négy hónapjában már meghaladta az előző évi számlanyitások több mint felét.

A Magyar Államkincstárban valamennyi, Magyarországon forgalomban lévő lakossági állampapír megvásárolható és folyamatosan növekszik az ezek iránti kereslet. A Magyar Államkincstárban vásárolt lakossági állampapír-állomány 2021. év végén meghaladta a 3 500 milliárd forintot, mely teljesítménnyel a Magyar Államkincstár lett az Év Lakossági forgalmazója az Államadósság Kezelő Központ Zrt. 2021-es rangsora szerint.