Az ügyfélkapus online számlanyitási szolgáltatás 2019-es bevezetése óta ma már a számlanyitások 70%-át, a megtakarításokkal kapcsolatos ügyeknek pedig közel 90%-át interneten intézik az ügyfelek.

A Magyar Államkincstár a 940 ezer értékpapírszámlával, illetve Start-számlával rendelkező ügyfelének még színvonalasabb kiszolgálása és a magas szintű ügyfélélmény biztosítása érdekében továbbfejlesztette a WebKincstáron és a MobilKincstáron keresztül elérhető befektetési szolgáltatásainak körét.  

A WebKincstár és MobilKincstár felületein most bevezetett új funkciók a megtakarítások még egyszerűbb kezelését szolgálják, például az alábbi újítások révén:

  • elérhető a rendszeres befektetési megbízás rögzítésének lehetősége, így például a havi rendszeres megtakarítások esetén a Kincstár automatikusan elvégzi a befektetést, és nem kell minden alkalommal belépni a rendszerbe;
  • már a Kincstárban értékpapírszámlával rendelkező cégek is tudják kettős aláírási jogosultsággal kezelni online a befektetéseiket;
  • egy QR-kód segítségével lehet a banki alkalmazásokon keresztüli átutalást teljesíteni;
  • az állampapír-vásárlást segítő információk, illetve dokumentumok átláthatóbban és részletesebben érhetők el a felületeken.

A Kincstár számára kiemelten fontos az ügyfelek és az itt kezelt megtakarítások védelme. Természetesen a Kincstár rendszerei biztonságosak, de a világszerte tapasztalható fokozott adathalász-tevékenységekre tekintettel új biztonsági funkciókkal is bővült a WebKincstár és a MobilKincstár. 

Például:

  • minden WebKincstáron rögzített terhelési tranzakciót egy SMS-ben kapott kóddal vagy PUSH-üzenettel kell megerősíteni;
  • minden WebKincstár vagy MobilKincstár felületen rögzített terhelési tranzakcióról SMS- vagy PUSH-értesítést küld a Kincstár.

Mindezekre tekintettel a WebKincstár és Mobilkincstár továbbra is az egyik legmodernebb platform a hazai befektetési piacon.