A több mint tízéves portál átalakítása már időszerű volt, mivel a Kincstár folyamatosan fejleszti online szolgáltatásait, ezért ügyfélbarátabbá és könnyen kezelhetővé tette a weboldalát is.

Az allamkincstar.gov.hu felületen szakterületenként strukturáltan jelennek meg a Magyar Államkincstárban intézhető ügyek és a Kincstár egész tevékenysége: mint például családtámogatással, nyugdíjjal és szociális ügyekkel kapcsolatos ügyintézés, állampapír-forgalmazás, pénzforgalmi szolgáltatások, agrártámogatások. A fejlesztés célja, hogy korszerű, folyamatosan frissülő, áttekinthető tartalommal, aktuális információkkal segítse a lakossági és intézményi ügyfeleket. A szerkezeti átalakulással egyidejűleg a portál arculata is megújult.

A Kincstár honlapját naponta átlagosan 100.000 látogató keresi fel. Az új honlap szolgáltatásaival ügyfélbarát módon, IT szempontból pedig biztonságosabb felülettel áll a felhasználók rendelkezésére. A fejlesztés a megújult technológiának köszönhetően, a mai kor követelményeinek megfelelően lehetővé teszi, hogy mobiltelefonon keresztül is hatékonyan tudják intézni ügyeiket a felhasználók.