Mindössze néhány kattintással lehet számlát nyitni a Kincstárban mobilapplikáción vagy számítógépen keresztül tavaly december óta. Négy hónap alatt meghaladta a  40 ezret az így nyitott értékpapírszámlák, Start-számlák és nyugdíj-előtakarékossági számlák száma és az ezekre a számlákra megvásárolt állampapírok összege meghaladta a  60 milliárd forintot. 

A Kincstár a hazai lakossági állampapír-forgalmazás meghatározó szereplője, a piaci részesedése közel  60 százalék, és piacvezető az online elérhető befektetési szolgáltatások terén is. A Kincstárban ugyanis  2019 óta van lehetőség online számlanyitásra, a tavalyi év vége óta a számlanyitások  70 százaléka már online történik. Az ügyfelek a tranzakciók mintegy  75 százalékát is az online felületeken, azaz a WebKincstáron és a MobilKincstáron keresztül kezdeményezik, amelyek jelentős megújuláson estek át. Ennek eredményeként mindkét alkalmazás könnyebben kezelhető és a korábbinál jobban átlátható az ügyfelek számára. 

Számlát nyitni a magyarorszag.hu portálon keresztül lehet. Az ügyfélkapus azonosítást követően kezdeményezhető az értékpapírszámla, a Kincstári Start-számla vagy a nyugdíj-előtakarékossági számla megnyitása. 

A befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatban bővebb információ a Kincstár oldalán található.