A hetedik  alkalommal megrendezett diákversenyt a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium csapata nyerte. Második lett a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium csapata, harmadik helyen a Budai II. Rákóczi Ferenc Gimnázium négyfős csapata végzett.

A pénzügyi tudatosság javítása a kormány egyik legfontosabb küldetése, ugyanis az, ha egyéni szinteken kialakul, akkor később, a nemzetgazdaság szintjén összeadódik, és erősebbé teszi a gazdaságot és az országot – emelte ki Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium államtitkára, az esemény fővédnöke a döntőt követő eredményhirdetésen. Az OECD  39 tagországa közül Magyarország a negyedik helyen végzett a pénzügyi tudás területén a teljes lakosság körében, ami kimagasló eredmény – mutatott rá.

A Kincstár az állampapír-forgalmazásban piacvezető, több mint  60 százalékos részesedéssel, ami az állampapírok online vásárlása esetében  80 százalék – tájékoztatott Bugár Csaba elnök. A Kincstár pénzforgalmi szolgáltatóként több mint  200-féle tevékenységet végez, a szervezeten tavaly több mint  62 ezer milliárd forint "ment át".  Közölte: a háztartások kezében lévő állampapír-állomány az adósságfinanszírozásban  2010-ben elenyésző volt,  14 évvel később pedig a teljes állomány  21 százalékára emelkedett.

A Legyél te is pénzügyi junior klasszis! gimnazisták számára meghirdetett versenyen több mint ezer diák és tanár vett részt idén. A harmadik, országos fordulóban a legjobb  20 csapat mérte össze tudását a Budapesti Gazdasági Egyetemen. A pénzügyi vetélkedőt idén is Privátbankár.hu hirdette meg.

Forrás: MTI
Fotó: Privátbankár Diákfórumok Facebook-oldala