Negyedik alkalommal rendezi meg az alapvető pénzügyi ismeretek terjesztését szolgáló „Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis!” elnevezésű versenyét  a technikumok és szakképző iskolák tanulóinak a Privátbankár.hu.  A megmérettetés célja, hogy a diákok segítségével olyan valós ismereteket csempésszen a családok életébe, amelyek nem szerepelnek napirenden, és  a gyakorlatban is hasznosítható tudást adnak. A verseny elindulásáról szóló sajtótájékoztatón  Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára, a próbatétel fővédnöke arról beszélt, hogy ma már tíz diákból hat a szakképzést választja középfokú tanulmányai során. A képzésük mellett ugyanakkor az ilyen pénzügyi versenyek is gyarapítják tudásukat és gyakorlati ismereteiket.

Bugár Csaba, a  Magyar Államkincstár elnöke elmondta: éppen ebben a hónapban nyílt meg a legújabb ügyfélszolgálat a Hold  utca 4.-ben, a több mint  100 éves egykori Postatakarékpénztár épületében, amely maga is a takarékosság és  a stabilitás jelképe. Ezt az értékrendet kellene átültetni a fiatalok pénzügyi szemléletébe is, akik számára vonzó lehet az online számlanyitás. Ma már minden harmadik ember így nyit számlát a Kincstárnál. Kiemelte, hogy a Kincstár a legnagyobb lakossági állampapír-forgalmazó, és már több mint  820 ezer állampolgár vezet náluk értékpapírszámlát.

A versenyre négyfős csapatokban,  - egy felkészítő tanár megnevezésével - a diakforum.hu weboldalon keresztül lehet jelentkezni október 16-ig. A megmérettetés népszerűségét mutatja, hogy a jelentkezési időszak elindulása után néhány nappal már száz fölé ugrott az indulók száma.

A többfordulós verseny döntője december 7-én lesz Budapesten, a támogató pénzintézetek és intézmények értékes díjakat ajánlottak fel a csapatoknak és felkészítő tanáraiknak.

A Magyar Államkincstár  20  x 10 000 forintos ajándékutalvánnyal szeretné megköszönni a döntőbe jutott csapatok felkészítő pedagógusainak munkáját.