Szeptember 16-án és 17-én az érdeklődők megnézhették a felújított Pénztártermet az egykori Postatakarékpénztárban, a Hold utca 4. szám alatt, ahol elkezdte működését a Magyar Államkincstár  legújabb állampapír-forgalmazási ügyfélszolgálata.

Számos érdekességet hallhattak a Lechner Ödön tervezte szecessziós csarnokba érkező látogatók. A Kincstár mai központja Lechner idejében másfél év alatt készült el, és kora legolcsóbban felépített középületének számított. Lechner ugyan fájlalta, hogy a keskeny utcák között a díszes homlokzat koncepciója nem érvényesül igazán. Az ismert anekdota szerint egyik tanítványa csipkelődő megjegyzésére, miszerint szükségtelen is volt ilyen szépen kidolgozott tetőtszerkezetet terveznie, a mester – rá igen jellemző módon – azt válaszolta, hogy azt a madarak kedvére készítette. Az is célja volt azonban, hogy a városban könnyen elszürkülő épületeknek legalább a tetejük maradjon színes. Épületeit rendre Zsolnay Vilmos eozinmázas kerámiái díszítik. A felújított Pénztárteremben hivatalosan is megnyílt ügyfélszolgálat, a legújabb a Kincstár ügyfélszolgálatai között. Hétköznap várja azokat, akik az állampapír-forgalmazás területén az értékpapír-nyilvántartási számla, valamint a Kincstári Start-számla-szolgáltatásait (például TeleKincstár, WebKincstár, MobilKincstár, kényelmi szolgáltatások igénylése) szeretnék igénybe venni. Az intézményi számlavezetést a valutaforgalmazás kivételével teljeskörűen biztosítja itt a Kincstár.

Ezzel egyidőben, szombaton, a Nyugdíjbiztosítás székházát járhatták be az érdeklődők, a Fiumei úton. Komor Marcell és Jakab Dezső – Lechner tanítványként – nem meglepő módon szintén szecessziós stílusban tervezett. Őket a telek furcsa formája állította kihívás elé, de végül minden kívánságnak eleget tudtak tenni. Az ügyintézés helyiségei mellett fürdő, orvosi szobák, fogászat, sőt még alkalmassági vizsgáló is kiépült. Bár híressé a terveket a torony, a főváros első felhőkarcolója tette (amit azonban azóta már néhány emelettel visszabontottak).