A tavaly év végén zárult otthonfelújítási program utolsó hónapjában másfélszer annyi kérelmet adtak be a családok, mint a program teljes első évében. Ez több mint 100 ezer új igénylés beérkezését jelentette a program végeztével. A Kincstár megemelt létszámmal végzi az ügyintézést, amelynek eredményeként csaknem félévnyi otthonfelújítási kérelmet dolgozott fel másfél hónap alatt. A kifizetések folyamatosak, és a magyar családok 620 milliárd forintnyi támogatást kaptak.

A program 2022. decemberi befejezését követően több mint 100 ezer otthonfelújítási kérelem várt elbírálásra, amelynek jelentős részét már feldolgozta a Kincstár. Annak érdekében, hogy az igénylők minél előbb megkapják a támogatás összegét, a Magyar Államkincstár megnövelt létszámmal és munkaidővel dolgozza fel az ügyeket és folyamatosak a kifizetések is. A Kincstár folyamatosan tartja a kapcsolatot az ügyfelekkel, pozitív támogatói döntés esetén pedig az okirat kiállítását követő 5 napon belül minden arra jogosult igénylő megkapja a támogatást.

Az otthonfelújítási programban 3 millió forintos kormányzati támogatást kaphattak a családok lakásuk korszerűsítésére. Az igényelt átlagos támogatási összeg 2 millió forint volt. A kormány két évig tartó programjából 295 ezer gyermekeket nevelő család összesen már 620 milliárd forintnyi állami támogatást kapott otthona felújításához a program 2021-es indulása óta.