Az új ügyfélszolgálat a Magyar Államkincstár fővárosi központjában, az eredeti formájában helyreállított, több mint 100 éves Pénztárteremben nyílt meg. Ezzel országosan 79 helyszínen intézhetik személyesen az állampapírokkal kapcsolatos ügyeiket a Kincstár ügyfelei, és 20 helyszínen a Kincstárban intézményi számlát vezető ügyfélkör.

„A Magyar Államkincstár az egyik legfontosabb szereplő az állampapír-forgalmazásban, több mint 800 ezer lakossági ügyfélnek vezet értékpapírszámlát” – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter az új budapesti fiók megnyitóján. Hozzátette, a felújításnak köszönhetően ez a helyszín is Budapest méltó módon rendbe hozott látványosságainak és műemlékeinek sorát gyarapítja.

„Az állampapír-értékesítési helyszínek bővítése számunkra azért is fontos, mert a fővárosi állampapírpontoknak – az ország más térségeihez hasonlóan – egyre növekvő számú ügyfelet kell kiszolgálniuk. Országosan napi szinten 2000 állampapír-vásárló fordul a Kincstár ügyfélszolgálataihoz, többségük Budapesten és Pest vármegyében keresi fel személyesen a Kincstárt” – hangoztatta Bugár Csaba elnök, aki szerint az új állampapír-forgalmazási és intézményi számlavezetési ügyfélszolgálat a Magyar Államkincstár zászlóshajója lesz.

A Budapest V. kerületében, a Hold utca 4. sz. alatt található ügyfélszolgálaton az állampapír-forgalmazás területén értékpapír-nyilvántartási számla, valamint Kincstári Start-számla-szolgáltatások (például TeleKincstár, WebKincstár, MobilKincstár, kényelmi szolgáltatások igénylése) vehetők igénybe, az intézményi számlavezetést pedig a valutaforgalmazás kivételével teljeskörűen biztosítja a Kincstár.

Az ügyfélszolgálat felkeresése előtt javasolt a Magyar Államkincstár honlapján előzetesen online időpontot foglalni a várakozás elkerülése érdekében.

Nyitvatartás: 

  • hétfő 8:00–16:00
  • kedd 8:00–16:00
  • szerda 8:00–18:00
  • csütörtök 8:00–16:00
  • péntek 8:00–14:00

Telefonszám: 1811

E-mail-cím: info.kmrig@allamkincstar.gov.hu

A további budapesti ügyfélszolgálataink elérhetőségéről és nyitvatartásáról ide kattintva tájékozódhatnak.